(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті подано порівняльний аналіз стилістичних особливостей російських та англійських наукових текстів, розглянуто архітектоніку їх побудови, де головну роль відіграє автор наукового тексту, особливості його сприйняття світу, що знаходить відображення в евристичних текстах, пов’язаних з розумовою діяльністю, підкреслюються розбіжності в картині світу англійців та росіян. В статті досліджуються лексичні та граматичні особливості наукових текстів в їх порівнянні, аналізуються різні парадигми, визначені в наукових текстах, що ілюструє той факт, що наукове мислення взаємодіє з ненауковим; обґрунтовується думка, що текст неможливо вивчати без людини, який є його виробником та утримувачем. Антропоцентризм червоною ниткою пронизує евристичний науковий текст. Ключові слова: евристика, евристичний науковий текст, парадигми, порівняльний аналіз, картина світу. Посилання