(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті висвітлено еволюцію духовного становлення Олеся Гончара, відтвореного в щоденникових записах у період найтяжчого випробування людства – Другої світової війни та повоєнного періоду відбудови й ідеологічних доктрин радянської держави. Релігійні роздуми талановитого митця яскраво віддзеркалені в афоризмах, молитвах, прощеннях, синонімічних рядах, християнських святах, храмових спорудах та образах «святих праведників». Ключові слова: релігія, Бог, Мати Божа, молитва, віра, синоніми, афоризми, словосполучення, собори, релігійні діячі. Посилання