(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті розглянуто епістолярій Т. Шевченка як мистецький феномен. Звернено увагу на жанрово-стилістичні особливості його кореспонденцій, тематичну палітру. Проаналізовано змістовний діапазон листів, подано їхню класифікацію: лист-прохання, лист-вибачення; лист-самокритика; лист-напівдіалог; лист-подяка; лист-пропозиція; інтимні листи. Ключові слова: епістолярна публіцистика, епістолярій, епістоли, гуманізм, патріотизм, жанрова специфіка, тематичний діапазон, стилістичні особливості. Посилання