(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2022)
У статті зроблено спробу дослідити основні риси поетики заголовків прози Макса Кідрука. Проаналізовано зв’язок назв книжок із авторськими світосприйняттям і його індивідуальним стилем, зі змістом творів і образотворенням. Заголовки розглянуто як особливий намір автора, як першопочаток творення нового тексту, як елемент цілісності й досконалості літературного твору, як індивідуальну прикмету його творчості, як пізнання сенсу окремого художнього дискурсу і його творчу енергію, засобом і спонукальною необхідністю у виборі книжки читачем.