(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2022)
Стаття присвячена проблемі соціокультурного та соціополітичного контексту вживання новоанглізмів прайд і гей. Здійснено лексико-семантичний, етимологічний та ономасіологічний аналіз, під час яких розкрито загрозливу для процесів номінації проблему підміни та переназивання понять («семовбивства»), що зумовлені суспільно-політичним тиском. Доведено, що ці десемантизовані запозичення – це спосіб зумисного насадження українській культурі невластивих для неї цінностей.