(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2022)
У прозових текстах Олени Лотоцької проаналізовано актуалізацію середньополіської говірки, зокрема прокоментовано відображення специфіки рефлексації давніх голосних, відмінностей у вживанні приголосних, особливостей формотворення іменників, прикметників, дієслів, займенників, оформлення прислівників і службових слів, а також місцевої лексики. З’ясовано закономірності використання авторкою діалектних елементів, їхнє місце в художній мові.