(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2022)
Стаття присвячена розгляду складних прикметників у поезії Лесі Українки, зокрема охарактеризовано їх семантику, творення та функціонування. Із врахуванням семантико-граматичного підходу виявлені складні прикметники поділено на кілька груп, серед яких найчисленнішою є категорія лексем, які характеризують особу за різними ознаками. Складні прикметники утворені за традиційними словотвірними моделями, властивими українській мові. Виокремлено низку індивідуально-авторських лексем та описано їх естетичну роль. Встановлено, що в поезії Лесі Українки композитні прикметники виконують емоційно-експресивну, оцінну та характеристичну роль.