(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті розкрито авторський мовний досвід сучасного прозаїка-інтелектуала С. Процюка на рівні світосприймання й характеротворення героїв, образів, сюжету, описів, структури та стилю, висвітлено художній рівень становлення й руйнації особистості залежно від мовних навичок, прагнень, зусиль. Створена сучасним письменником мовна картина розглянута як сканер суспільної свідомості, відрухів способу життя. Окреслено художню оригінальність авторського стилю в романі «Інфекція», яка виражена відсутністю діалогів, наявністю рефлексій і внутрішніх монологів, картин живих розмов, багатовимірних авторських поглядів.