(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті запропоновано зіставне дослідження українських та польських фразеологічних аналогів на позначення різноманітних поведінкових моделей і стереотипів; співвідносні в обох мовах ідіоми класифіковано на кілька груп, у кожній з яких простежено спільні й відмінні риси в плані вербального вираження ключових образів. Контрастивний аналіз засвідчує близькість, але не тотожність фразеологічних картин світу споріднених мов.