(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті проаналізовано польські прізвища лучан на -ski/-cki, дібрані з метричних книг Державного архіву Волинської області й актових записів про народження Луцького міського рацсу. З’ясовано, що аналізована модель багата на відтопонімні, переважно відойконімні, прізвища (Gawroński, Gałczowksі, Sikorski), а також має прізвища з іменною (Marcinowski, Stasowski, Waclawski) та апелятивною основою (Kolankowski, Łabudziński, Owsiński). Аналіз фактичного матеріалу засвідчив велику продуктивність словотвірної моделі.