(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті виокремлено семантичні групи образів-символів українського поетичного бароко, що мають глибоке філософсько-біблійне коріння: 1) назви предметів (чаша, хрест, двері, дзеркало, свічка); 2) назви істот (птах, крила, вовк, ягня, кокош (квочка), пастух); 3) назви рослин (сад (виноград, вертоград), виноградна лоза, рожа, лілія (крин), трава, квітка); 4) астральні назви (сонце); визначено семантичне наповнення цих символів в українській бароковій поезії, встановлено переосмислення / доповнення їхніх значень в українському поетичному дискурсі доби Бароко, з’ясовано стилістичні функції символів.