(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті запропоновано багатоаспектну жанрову типологію рецензій на термінологічні словники. Детально розглянуто два типи рецензій за ознаками ‘кількість авторів’ (одноосібні й колективні) і ‘тип журналу, у якому вміщено рецензію’ (у наукових академічних журналах і в журналах неакадемічного рівня). З’ясовано, що особливістю аналізованих типів рецензій є наявність численних їхніх різнорідних підтипів. Установлено, що існування значної кількості жанрових різновидів та сучасних джерел репрезентування рецензії засвідчує її запотребованість і важливу роль як інструмента підвищення якості національної термінографічної продукції.