(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2019)
Стаття присвячена дослідженню однієї з найстаріших лексико-семантичних груп української мови – лексики кулінарії, зокрема такої її підгрупи, як назви страв та напоїв, що співідносні з найменуваннями рослин. Здійснено лексико-семантичний аналіз зафіксованих лексем. Показано її структурні особливості, способи утворення таких гастрономенів та семантичні зміни, що при цьому відбуваються.