(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті розглянуто лексичні та лінгвостилістичні засоби творення мовного портрета міфічної істоти в людському тілі, дхампіра Слуги з Добромиля. Встановлено, що фізичний портрет головного персонажа твору подано лаконічно: серед соматичних ознак виділено лише очі, губи, волосся, вестизми найчастіше репрезентовані загальною номінатемою одежа. В описі невербальної поведінки акцент зроблено на незвичайній зворушливій усмішці Слуги. При творенні психологічного портрета, письменниця використовує низку лексичних засобів, які підкреслюють особливості характеру, темпераменту, настрою, світогляду. Мовленню головного героя властива афористичність. Цитати з Біблії, які становлять основу християнської етики, та їх трактування сприймаються як слогани індивідуальної філософії головного героя твору.