(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті проаналізовано поле концепту ВОДА в поезії Назара Федорака. Визначено й описано найбільш продуктивні вербалізатори, окреслено семантичні сфери, що формують означений концепт, зафіксовано індивідуально-авторські елементи в наповненні концепту. Установлено переважання негативного емоційно-оцінного забарвлення образів води, продуктивність співвіднесення їх з небезпекою, занепадом, загибеллю. Відзначено узуальні символічні елементи наповнення образу та індивідуально-авторські.